دکتر جولیا هیرشبرگ (Julia Hirschberg) استاد دانشگاه علوم رایانه‌ای دانشگاه کلمبیا به همراه گروهی از همکارانش الگوریتمی ابداع کرده که با تشخیص هر گونه تغییر در صدای فرد، می‌تواند حالات و شرایط گوناگون وی را تشخیص داده و دروغ‌های او را کشف نماید.
به گزارش ایتنا از شماران سیستم به نقل از نیویورک تایمز، این الگوریتم بر اساس تغییرات صوتی فرد اعم از زیر و بم صدا، مکث بین کلمات، بلندی صدا، خنده‌های عصبی و ده‌ها نشانه دیگر کار می‌کند.
این الگوریتم توانسته است در شرایط آزمایشگاهی ۷۰ درصد دروغ‌های فرد مخاطب را شناسایی کند، در حالی که این رقم در دیگر مدل‌های دروغ‌سنج، ۵۷ مورد است.
برخلاف دستگاه‌های دروغ‌سنج موجود، در این شیوه نیازی نیست که فرد پای دستگاه نشانده شود و سپس با تعداد زیادی پرسش و پاسخ‌های روان‌شناسانه، غیرواقعی بودن سخنان وی برملا گردد.
تاکنون محققان بسیاری کوشیده‌اند بر اساس الگوریتم‌هایی چند، به حالات درونی انسان‌ها پی ببرند که از جمله آن‌ها می‌توان به زبان‌شناسان، مهندسان و دانشمندان علوم رایانه‌ای اشاره کرد.
این نرم‌افزار که تاکنون عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته، ممکن است کاربردهای گوناگونی بیابد.
مثلاً هنگامی که مدیر عامل یک شرکت در سخنرانی خود برای کارمندانش به دروغگویی متوسل شود، می‌توان مچ او را گرفت.
یا اپراتورهای تلفنی با استفاده از آن قادر خواهند بود به غیرواقعی بودن درخواست تماس گیرنده و مشتری پی‌ ببرند.
Dan Jurafsky استاد دانشگاه استنفورد که در زمینه درک زبان با استفاده از رایانه و انسان فعالیت می‌کند، با تایید موفقیت‌آمیز بودن این فناوری در آزمایشگاه، گفت هدف علمی این کار آن است که بفهمیم احساسات ما چگونه بر نحوه سخن گفتنمان تأثیر می‌گذارد.
وی هدف مهندسی توسعه این الگوریتم را �ساخت سیستم‌های بهتری که بتواند این احساسات را درک کند� دانست.
بر اساس این گزارش، برنامه‌ای که این پژوهشگران ابداع کرده‌اند به احتمال زیاد به عنوان شاهد دروغگویی افراد، در دادگاه به کار گرفته‌نخواهد شد.